Вие сте тук

Опасности при заем по Интернет

Чували ли сте за случаи, в които хора си лягат вечерта със заем 500 лева, и се събуждат с дължима сума от 5000 лева? Убедени сме, че ще отговорите с „да“.

Опасности

За съжаление, някои попадат в клопката на кредити, взети по Интернет или дори от офис. Въпреки че държавата се опитва да предприеме действия това да не се случва, броят на пострадалите финансово все още е значителен. Затова следва да ви представим някои от опасностите, които дебнат при взимане на заем по Интернет.

Започваме с това, за което често предупреждаваме. Четете внимателно предлагания договор и дръжте на ясните и прозрачни условия по него! Често кредиторите Ви пришпорват да подпишете или гарантират „ясни“ клаузи, като по-късно се оказва, че дължите доста по-голяма сума, понеже са ви включили допълнителни такси, за които не сте били уведомени.

Внимавайте за точно тези скрити условия, защото не е изключено съвсем умишлено да ви заблуждават. Без да се усетите, има варианти, в които тези фирми да ви накарат да затънете във финансово блато.
Запознайте се със своите потребителски права. Вие кандидатствувате за кредит, но това далеч не означава, че трябва да се съгласите на всичко, което Ви се предлага.

Правата Ви като кредитоискатели са много и ако се съмнявате, потърсете квалифицирана помощ. Всички компании, които партнират на Imapari.bg са напълно коректни и работят, стриктно спазвайки родното законодателство. Можете спокойно да кандидатствате тук за своя кредит.
Все пак, ако решите да опитате другаде:

-Никога не взимайте кредит, без да сте подписали договор с компанията. Договор не се прави на момента, поради измислени технически или други причини-колкото и да бързате, отделете време за дребния шрифт. Това ще Ви спести много проблеми в следствие.

- Ако имате приятели или близки, които са ползвали компания за бърз кредит онлайн, разпитайте ги подробно за процедурите по кандидатстване и погасителните процедури. Нека повторим, че на Imapari.bg кандидатствате при водещите финансиращи компании.

Бъдете разумни и прочитайте всичко открай до край! Добре информираният и запознат потребител е предпазен от капана на некоректните кредитни "фирми".

Average: 5 (1 vote)