Вие сте тук

Кога е добре да търсим кредит?

Тегленето на заем е сериозна стъпка в живота на човек, затова преди да я направите, обмислете много внимателно това решение. Получаването на кредит е алтернатива, помислете дали се нуждаете от нея.

Обикновено се замисляме за това при нужда от пари, за да придобием лична собственост или пък, за да инвестираме в нещо, което би могло в бъдеще да ни доведе допълнителни приходи. И това е съвсем разумно решение.

Въпреки че ситуацията в България не е цветуща- ниски заплати и условия на криза- решението например да си закупим собствено жилище пред това да живеем под наем е достатъчно обосновано. Крайният резултат- след дългогодишно изплащане на кредит имате свое жилище, което няма как да се случи, ако за същия този период от време живеете под наем.

Много от нас желаят да сбъднат мечтите си за стартиране на малък бизнес или реализиране на собствени проекти, които вярваме, че биха ни били, ако не основен, то поне допълнителен доход на месец. Разбира се, за всичко изброено по-горе в повечето случаи трябват стабилни финансови средства, с които в наши дни е много трудно да разполагаме. Това е причината в такива моменти да се обръщаме към кредитните институции.

Като цяло това е правилно решение, стига да не прибързваме и да не действаме емоционално. Кога е добре да кандидатстваме за заем? Направете го тогава, когато имате наистина нужда, и сте повече от убедени, че ще бъдете коректни към своите кредитори и няма да имате безсънни нощи заради въпросния заем.

Прегледайте обстойно месечния си бюджет, помислете за работата си- имате ли перспективи в професионалното си развитие, стабилна ли е компанията, в която работите (все пак точно на нея разчитате за погасяването на вноските си), планирайте както своите приходи, така и своите разходи (някои от тях изникват неочаквано, бихте ли могли да се справите в подобна ситуация?).
Бъдете разумни и трезвомислещи и се подсигурете, защото както са казали хората „заем се връща, наем- не“.

Убедете се, че изплащането на кредит няма да Ви създаде допълнителни главоболия, а точно обратното- ще помогне. Само в такъв случай получаването на кредит е правилно взето решение. А щом веднъж сте се убедили, че имате нужда от кредит, кандидатствайте без колебание на Imapari.bg

Average: 5 (1 vote)