Вие сте тук

Кога да НЕ кандидатстваме за бърз кредит?

Несъмнено бързите кредити биха могли да ни бъдат от огромна помощ, но паралелно с това могат и да влошат финансовото ни положение в дългосрочен план. Обикновени при този тип заем говорим за неголяма сума пари.

кандидатстваме

Това обаче не ни освобождава от отговорност. Бързият кредит си е кредит като всеки друг и сериозното отношение към него е абсолютно задължително.

Тук ще прегледаме ситуации, в които не е редно да вземем заем. Съветваме Ви да приемете нашите съвети, с които бихте могли да избегнете грешки, които биха се отразили зле на целия ви живот.

Когато най-много се нуждаем от пари, обикновено не е най-подходящото време да вземем кредит. Говорим за периоди, в които дълго време сме безработни или пък приходите ни не могат да покриват моментните ни разходи. В случай, че заплатата ви не достига за плащане на месечните сметки и прехраната на домакинството, то надали бихте могли впоследствие да обслужвате кредита си навреме. В такава ситуация по-добре не рискувайте да се обвържете със заем.

Другият ни аргумент, с който сме против, е наличието на няколко все още непогасени кредита. Ако имате наистина няколко такива и се справяте трудно с връщането им, то не правете грешката да изтеглите пореден заем. Това би могло да влоши кредитното Ви досие, след което кредиторите ще гледат с други очи на Вас и вероятно ще се застраховат, като ви наложат по-високи лихви, а те от своя страна ще доведат до по-големи погасителни вноски. Така месечният Ви доход тотално ще намалее.

Не се поддавайте на реклами и агитации от страна на финансовите институции. Не взимайте бърз кредит, понеже условията ви изглеждат привлекателни. Направете го, само ако имате наистина парите ви са необходими. Често най-напудрените текстове и атрактивно звучащи оферти се оказват некоректни и ако сте имали подозрения относно тях, то накрая се оказвате прави.

Бъдете разумни и отговорни и не забравяйте, че безпроблемният кредит е едно добре обмислено решение от ваша страна. Ние Ви съветваме да го направите на imapri.bg.

Average: 5 (1 vote)