Вие сте тук

Защо ни отказват кредит?

Определено да получите отказ за взимането на кредит е неприятно. Съгласни сме, че когато разчиташ на евентуална сума, с която ще сложиш край на финансовите си проблеми, и не я получиш е наистина шокиращо и обикновено сме склонни да изпаднем в отчаяние. Защо ни отказват кредит? Ето какво биха могли да бъдат причините.

 отказ

В ситуация на отказ се обърнете към кредитора, при когото сте кандидатствали, и поискайте да ви се разяснят причните. Нека ги знаете и да сте наясно, защо в момента не сте надежден кредито получател. Така бихте могли да подобрите положението си и след време без притеснения да поискате заем отново.

Съвсем възможно е и състоянието на кредитното ви досие да е довело до решението за отказ на финансовата компания. Ако имате други заеми, ако не сте успявали да погасявате вноските си по предишни кредити навреме, фигуриране на неустойки или съдебни решения, то вероятно кредиторите са сметнали, че има минимален шанс да изплатите бъдещия си кредит навреме и да бъдете коректни.

Грешка във формуляра за кандидатстване. Не е изключено да сте допуснали такава при попълване на документите за кандидатстване. Затова внимателно и концентрирано вписвайте информацията, която се изисква от вас и бъдете искрени, тъй като невярната информация би ви довела до забавяне или отказ.

Знайте, че всеки път, когато кандидатствате за кредит, това се вписва в кредитното Ви досие. При кандидатстване на няколко различни места и за кратък срок от време, финансовите фирми имат пълно основание да се осъмнят във Вас и да не получите пари от тях.

Въпреки че финансовите дружества за бърз кредит имат олекотени условия за получаване на заем, това не означава, че те дават пари на абсолютно всеки, който поиска. Те също имат политика, която следват, именно и затова се радват на много доволни потребители. Ако са ви отказали кредит, то не се отчайвайте.

Може би наистина в момента това не е алтернатива за вас и не е правилното решение, което сте взели. По-добре да не Ви дадат кредит, отколкото да получите такъв, чието връщане ще ви създаде допълнителни проблеми и главоболия в бъдеще.

Разбира се, нашият съвет е да използвате възможностите на онлайн кредитирането и да решите своя проблем. Направете го на imapari.bg – само с една заявка към водещи кредитни компании в България.

Average: 5 (1 vote)