Вие сте тук

Кредитите – финансова (не)зависимост?

Има ли живот без кредити? И съществуват ли там нейде щастливи хора, които не са обременени с месечни вноски, с погасителни планове и смятане на лихви. Колкото и да правим планове за финансовата си независимост, в даден момент нуждата от налична сума пари става голяма.

зависимост

Разбира се, кредитите на са единственото решение на подобна ситуация, но без никакво съмнение са най-доброто за Вас. Нека кажем няколко думи за различните варианти за финансиране и за техните добри и слаби страни:

Заемане на сума от близък или роднина

Ако финансовото затруднение Ви е връхлетяло внезапно и буквално трябва да реагирате за няколко часа, може би е удачен вариант да потърсите помощ от своите близки. Едва ли някой добър приятел няма да се отзове. Парите вече са на Ваше разположение.
Какви са обаче минусите на подобно поведение? Моментът на неудобството, когато добрите отношения са поставени на карта заради искане на пари спира огромен процент от хората. Разбира се, едва ли бихме поискали заем, ако нямаме възможност да го върнем при първа възможност и в искания размер.

И като говорим за размер, ето и следващата негативна ситуация – Вашият приятел-кредитор ще бъде изправен пред дилемата да има желание да Ви обяви някаква, макар и символична лихва и да е възпрепятстван от същото това неудобство.
А помисли ли сте дали Вашите близки имат финансовата възможност да помогната и как ще се почувстват като Ви откажат? Става неприятно, нали. Затова помислете много, ама много внимателно преди да пристъпите към тази крачка.

Прибягване до услугите на заложни къщи или лихвари

Те са във всеки град и почти винаги се свързват със сенчестия бизнес. Заложните къщи могат да отпускат заеми срещу предметен залог. Обикновено се сблъсквате с брадясали мускулести юнаци, а условията, които Ви предлагат те са далеч от изгодните. Пристъпете към този вариант само ако сте АБСОЛЮТНО сигурни, че можете да се издължите коректно.

Кандидатстване за онлайн кредит

Ето тук вече можем да говорим много за предимствата на този вариант. Кандидатствате само с лична карта и буквално за няколко минути получавате отговор, получавате отпуснатата сума в рамките на денонощие. Лихвите са по-високи от „стандартните“ кредити, но за сметка на това, тук говорим за необходимост.

И за възможност да погасите задължение, което не сте очаквали.
Imapari.bg е най-доброто решение за Вашите нужди. Само с една заявка – шанс да получите одобрение от водещите кредитиращи компании. Не търсете приятели, търсете реалните средства.

Average: 5 (2 votes)